Kerhotiedotee 06_2021

TERVEISIÄ PUHEENJOHTAJALTA

Kevään vuosikokouksessa kerhoa ansiokkaasti monien vuosien aikana luotsannut puheenjohtaja Kaija Aaltonen kaipasi muutosta vastuutehtäväänsä ja siirtyi hallituksen varajäseneksi. Samalla itse lupasin ottaa hetkeksi puheenjohtajan pestin, jotta kerhon toiminta jatkuisi tulevaisuudessakin – kiitän kaikkia kerholaisia luottamuksesta. Luotan siihen, että innokkaita uusia kerholaisia haluaa tulla mukaan hallitustyöhön ja kerhon puheenjohtajan pestistä kilpaillaan heti ensi keväänä.

Kiitokset myös pitkäaikaiselle luottohallitusjäsenelle Veikko Koiraselle kaikesta kerhon eteen tehdystä työstä. Hallituksessa varsinaisina jäseninä toimivat Noora Hyvätti (varapj), Raija Aaltonen (rahastonhoitaja), Terhi Kellin (sihteeri), Jan-Gunnar Rönnblad ja Sirke Lehtilä. Hienoa, että sekä Sanna Utrila (varsinainen jäsen) että Pilvi Nikkari (varajäsen) tulivat rohkeasti mukaan hallitukseen. Kerhon aktiivista jatkoa ajatellen tarvitsemme uusia kerholaisia mukaan toimintaan jokaisella osa-alueella eli tulevaisuus on meidän kaikkien käsissä.

COVID-19 tilanne näyttää jo koiraharrastustenkin kannalta paremmalta ja pääsemme toivottavasti järjestämään useita kokeita, jalostustarkastuksen ja muita yhteisiä tilaisuuksia tänä vuonna. Toimikuntien suunnitelmia ja terveiset löydät tästä samasta tiedotteesta. Mietimme hallituksessa jäsenistön keskusteluillan järjestämistä nettikokouksena – kertoisitteko kiinnostaisiko sellainen ja onko jokin harrastustoiminta tai koemuoto mistä erityisesti haluaisitte keskustella. Lähettäkää viestiä minulle (pj@tsmk.fi) ja Terhille (sihteeri@tsmk.fi).

Minut tapaa vuoden mittaan erilaisissa harrastuksissa mäyräkoirieni kanssa ja toisinaan koulutus- ja järjestelytehtävissä – tulkaahan silloin juttelemaan. Kerho on jäseniään varten ja jäseninä me kaikki yhdessä vaikutamme siihen millaista monimuotoista toimintaa rakkaille mäyräkoirillemme järjestämme.

Aurinkoista ja harrastusrikasta kesää kaikille mäyräkoirille ja heidän palvelijoilleen toivotellen

-Virpi sekä mäyräkoirat Sara, Kaisla, Kille ja Usva

UUDET HALLITUKSEN JÄSENET ESITTÄYTYVÄT

”Olen Sanna Utrila, kahden metsästävän mäyräkoiran palvelija Kalannista. Harrastan MEJÄ:ä , MÄAJ ja käytännön metsästystä koirien kera. Myös kaikki muu koirien kanssa touhuaminen kiinnostaa.”

 ”Olen Pilvi Nikkari, päälle kolmekymppinen turkulainen mäyräkoiraharrastaja. Kesällä koirani ottavat aurinkoa takapihalla ja muina aikoina ovat metsästyspuuhissa. Koepuolelta koirilta löytyy emäntää enemmän kokemusta MÄAJ- ja MEJÄ-kokeista. Niin minun, kuin mäyräkoirienkin suurin viehätys lienee siinä, ettei meidän sielunelämästä pääse koskaan perille. Se on kuin lumikin seitsemän kääpiötä yhdessä paketissa: näppärän kokoinen ja olemukseltaan kaikkea mahdollista ja mahdotonta.”

ELONÄYTTELY KAIPAA TALKOOLAISIA

Elonäyttely 2021 järjestetään 14.-15.8.2021 Mynämäellä. TSMK Ry on näyttelyssä yhtenä järjestävänä tahona ja jotta saisimme näyttelyn hyvin järjestettyä, kaipaisimme kerhon jäseniä talkootöihin näyttelyyn. Pienikin panos on tärkeä. Näyttelyistä saaduilla tuotoilla tuemme jäsenistöä eri harrastuksissa ja lajeissa. Talkoolaiseksi voit ilmoittautua Sannille, sannjapp@hotmail.com. Sannille voit myös vinkata, mikäli olet kiinnostunut näyttelytreeneistä. Järjestettävät treenit ilmoitetaan aina kerhon FB-sivulla Turun Seudun Mäyräkoirakerho.

MÄAJ -AJOTOIMIKUNTA

Ensi kaudelle saadaan nyt viimein sääntömuutos voimaan, eli tutkan käyttö apuna ajokokeessa ajominuuttien paperille saamiseksi on rajoitetusti sallittua. Kannattaa osallistua elokuun koulutuksiin ja saada tarkemmat ohjeet palkintotuomarityöskentelyyn! Palkintotuomareiden jatkokurssi järjestetään 18.8., MÄAJ koetoimitsija-kurssi 20.8. ja MÄAJ palkintotuomarikurssi 21.-22.8.2021. Merkkaa päivät kalenteriisi!

Kerho järjestää syksyllä neljä tavallista koetta, joista Alastaron koe 18.9.2021 on kerhon mestaruuskoe. Muut kokeet ovat Kustavissa 4.9., Mellilässä 11.9. ja Ypäjällä 2.10. PM-koe on 25.9.2021 Paraisilla. Katso tarkemmat ilmoittautumisohjeet Kennelliiton Tapahtumakalenterista!

Toimikunnan vetäjänä toimii Minna Rissanen, p. 0400 951 045 (iltaisin), email: minnar2@gmail.com. Ota yhteyttä kaikissa mäyräkoirien ajokokeisiin liittyvissä asioissa, niin koitan auttaa asiassa eteenpäin!

LUT-TOIMIKUNTA

Luolakoirien taipumuskokeita (LUT) on syksyllä 21.8., 18.9., 16.10., 27.11. ja 11.12. Harjoituksia pidetään sovittaessa. Mikäli laji kiinnostaa, niin ota yhteys toimikunnan vetäjään Veli-Matti Rautiolaan, p. 0440 850 896.

MEJÄ-TOIMIKUNTA

Kerhon 2021 MEJÄ-Mestariksi kruunattiin sunnuntaina 13.6. Kirsikkamäen Rebekka, omistajinaan Terhi ja Risto Kellin. Suuresti onnea sekä Rebekalle että omistajille! Kisällin arvoa ei kokeessa jaettu.

MEJÄ -toimikunnan vetäjänä toimii 2021 Helinä Pettersson.

Mejäkurssi järjestettiin keväällä yhdessä kerhojen SSN, AN ja L-SSK kanssa. Erinomaisen teoriaosuuden veti Mikko Ahti TEAMS yhteydellä ja käytännön päivänä oli mukana 5 koirakkoa kerhostamme Vehmaan maastoissa.

Toimikunta järjestää mejä-kokeita seuraavasti:

1.8. Mynämäki 12 koiran koe
5.9. Oripää Piirimestaruus
12.9. Mynämäki Rotumestaruus

Pienimuotoisia harjoituksia voi kysellä s-postilla Helinältä, hhpettersson667@gmail.com, Vehmaa tai Jarkko Eskelinen, jarkko.eskelinen@gmail.com, Kyrö.

Jälkientekotalkoot rotumestaruuskokeeseen Mynämäellä 11.9. ovat oiva tapa oppia VOI-jäljen teko. Innostuneet voivat ilmoittautua Helinälle. Myös vapaaehtoisia maastojen kuntotarkastukseen Mynämäellä tarvitaan ennen elokuun koetta. Antamalla oma panoksesi pääset syvemmälle mejäilyn maailmaan ja autat kokeiden järjestämisessä

VERI-TOIMIKUNTA

TSMK Vesiriista-toimikunta järjestää kesän 2021 aikana harjoituksia seuraavasti

Ke 23.6. Rusko klo 18:00 alkaen – yhteisharjoitus TSMK ja Jackrussellinterrierit
To 1.7. Rusko klo 18:00 alkaen
La 3.7.2021 Vehmaa klo 10:00 alkaen – yhteisharjoitus TSMK ja Jackrussellinterrierit
Ti 20.7. Masku klo 18:00 alkaen
La 7.8. Vehmaa – yhteisharjoitus TSMK ja Jackrussellinterrierit

Ilmoittauduthan harjoituksiin, jotta ohjaajat ja kouluttajat tietävät tulostasi: veri@tsmk.fi

VERI-kokeet 2021: La 10.7. normaali VERI-koe ja TSMK VERI-Mestari -koe la 28.8. Katso tarkemmat tiedot kokeista ja ilmoittautumisesta Kennelliiton Tapahtumakalenterista.

PIKA-TOIMIKUNTA

Kerholta voit vuokrata pikaputken omatoimitreeneihin.

Putken vuokra jäseniltä 10€ / 2 viikkoa. Muilta 10€ / viikko. Maksetaan viitenumeron (1503221) kera kerhon tilille FI5857120540006945.

Vuokraus toimii näin: sovi vuokraus, maksa vuokraus, nouda putki, treenaa, palauta putki. Vuokrausta hoitaa Tommi Larikka, p. 0400685638

PIKA-treenejä järjestetään tarvittaessa kysynnän mukaan.

Treeneihin ilmoittaudutaan laittamalla viestiä tai soittamalla toimikunnan vetäjälle Kaijalle p. 040 585 5696 tai ruohometsankennel@gmail.com.

Treenimaksu kerhon jäsenille 10€/krt/koira, muille 20€/krt/koira.

JALOSTUSTARKASTUS 14.7.2021

Turun Seudun Mäyräkoirakerho järjestää Suomen Mäyräkoiraliiton kanssa jalostustarkastuksen keskiviikkona 14.7.2021 klo 12.00-19.00

Paikkana on Ilmaristen Matkailutila Väänteläntie 45, 21350 Ilmarinen (Lieto), https://www.matkailutila.fi.

Tarkastuksen hinta on 15 €/koira ja maksetaan käteisellä paikan päällä. Tarkastus toteutuu, jos osallistuvia koiria ilmoitetaan vähintään 10

Tarkastavana ulkomuototuomarina toimii Marja Salminen ja toisena tarkastajana Sisko Nurminen. Ilmoittautumiset 4.7.2021 mennessä kirsikkamaenkennel@gmail.com tai tiedustelut 040 5022 885 Terhi Kellin.

Tarkastustapahtumassa noudatetaan viranomaismääräyksiä liittyen koronarajoituksiin ja tarkastukset aikataulutetaan ruuhkan välttämiseksi.

 MITÄ KERHOTOIMINTAA TOIVOISIT?

Minkälaisia mäykkyhenkisiä kursseja, kokeita, toimintaa ja tapahtumia sinä toivoisit kerhon järjestävän? Kaikki ideat tervetulleita! Kerho järjestää mielellään erilaisia aktiviteetteja ja kursseja niistä kiinnostuneille, mutta tarvitsemme ajatuksianne. Lähetä vinkkisi s-postitse sihteerille: sihteeri@tsmk.fi

ETSIMME SINUA: TIEDOTUS- JA SOMEVASTAAVA!

Oletko innokas somettaja ja sinulla on hallussa Facebookin käytön salat? Kerho kaipaisi riveihinsä henkilöä, joka ottaisi vastuulleen tiedottamisen etenkin sähköisissä kanavissamme eli nettisivuillamme ja kerhon FB-sivulla. Tehtävä sisältää kerhon ilmoittelua kursseihin ja kokeisiin liittyen, koe- ja näyttelytuloksien päivittämistä, jne. Ajallisesti kyseessä ei ole suuritöinen homma, mutta merkitykseltään sitäkin tärkeämpi. Mikäli olet kiinnostunut, olethan yhteydessä kerhon sihteeriin Terhiin: sihteeri@tsmk.fi

 MUKAVAA JA LÄMMINTÄ KESÄÄ KOKO JÄSENISTÖLLE!